Tämä on virtuaalikenneli.        This is a virtual kennel.

Yleiset kasvatuksen pääpiirteet

Painotan suuresti kasvatuksen kolmea kulmakiveä: terveys, rodunomainen luonne, sekä terve ja toimiva ulkomuoto. Kasvatuksessa on tärkeää, että kasvattini ovat henkisesti ja fyysisesti terveitä koiria. Kasvattieni odotan jokaisessa rodussa olevan rohkeita, älykkäitä, oppimisintoisia, rohkeita, aina-valmiina-toimintaan -tyyppisiä ja avoimia. Jotta saisimme tälläisiä pentuja, joissa yhdistyy upea luonne ja ulkonäkö, risteytämme tarkkaan valitusti ja harkiten koiria. Linjana pyrimme panostamaan käyttölinjaisiin koiriin.

Vanhemmat valitaan tarkasti ja harkiten. Molempien tulee olla terveitä fyysisesti ja henkisesti. Kaikille koirille tullaan tekemään lonkka- ja kyynärnivelkuvaukset, sekä silmätutkimus ennen pentueita. Vanhempien tulisi luonteeltaan vastata rotunsa ihannetta. Toivon myös, että vanhemmat ovat saavuttaneet yleispoliisikoirakokeen valionarvon, sekä palveluskoirakokeissa käyttövalionarvon IPO-kokeissa. Loput tulokset ovat vain plussaa.

Tärkeimpänä arvona pentueessa pidän sukua, jonka eteen pyrin tekemään töitä ja välttämään hutaistuja pentuja. Seuraan aktiivisesti rotujeni tilannetta ja muiden kasvatustyötä, päästäkseni perille että missä mennään rodun suhteen.

Badkarmalaiset lähtevät uusiin koteihinsa vFCI:n rekisterinumeron kera, terveinä ja reippaina koiranalkuina.

Liuta myyntiehtoja

Minulle ehdottoman tärkein osa pentua myydessä on, että se saa rakastavan ja pitkäaikaisen kodin. Usealle, eikä myöskään minulle, ole mikään vieras näky se että muutaman kuukauden päästä kasvatti on omistajineen kadonnut bittiavaruuteen. Tai koira on muuten vaan täysin unohtunut. En vaadi että minulle pitäisi säännöllisesti olla laittamassa kuulumisia kasvatistani, vaikka niitä kuulen enemmän kuin mielelläni!

Arvostan koteja, joihin kasvattini pääsee tekemään sitä tehtävää mihin se on luotukkin. Suojelua, poliisikoirakokeita, paimennusta. En kuitenkaan turhan tiukkapipoisesti ala määräämään että mitä kasvattini kanssa saa ja ei saa tehdä. Jätän siis lajivalinnat kodin päätettäväksi.

Toisinaan olen valmis antamaan pentuja sijoitukseen muihin kenneleihin. Sijoitussopimukseen kuuluu yleensä yksi pentue koiran ollessa kisaukseltaan valmis. Pentueen jälkeen pentu siirtyy sijoituskodin omistukseen, joka saa tilannekohtaisesti vielä teettää halutessaan koiralla yhden pentueen. Kuitenkin pyrin vaalimaan sukulinjoja, enkä toivo että kasvattejani tultaisiin "överikäyttämään", joka edistäisi tiettyjen nimien yleistymistä rodussa.

Ethän epäröi olla yhteydessä minuun kasvatustani tai kasvattejani koskien!


Tulevaisuuden suunnitelmat

BPT Dameon NOW + 4EVA x Vinhalukon Merestä Muodostunut
BPG/T Dazed and Confused with Bad Karma x Eerie Cutie with Bad Karma
BPT Willowbluff Soothe Your Pain x Better Duck with Bad Karma
BPM Wehemente Witor de la Dorado x Candy Carneval with Bad Karma
BPM/T Akash the Kind of Galleth x Nandyhill Fuzzle Trouble
HLK Wastraff Play My Ace x Hallalumon Elämän Kiirastulessa
SPK Feurbarock Jealous Kind Of Fella x Feurbarock Hang In The Balance
SPK Aarnikätköjen Valonmanaaja x Kyyneltarujen Mielinkielinliemi
SPK Feurbarock Dash Of Rousing Idea x Yadila Nerea de la Dorado

Jalostusurokset
HLK Hate Being Bored with Bad Karma

Nartut, joille on pentue suunnitteilla
HLK Imaginary Jokes with Bad Karma